Missie en visie

Stichting Kringloop Ridderkerk “De Tweede Kans” zet zich graag in de voor de maatschappij. Wij zorgen voor de gemeente en lokale partners voor (sociale) werkgelegenheid en stimuleren hergebruik van goederen. Onze opbrengsten gaan direct naar Service Dogs, KWF Kankerbestrijding en Pink Ribbon. Vanaf 2018 is de kringloopwinkel ook een locatie voor de wekelijkse ‘Aanhaakclub’ van het Nationale Ouderenfonds. De handwerkjes die hier worden gemaakt, worden in de kringloopwinkel verkocht ten bate van het Ouderenfonds.

Als professionele organisatie bieden wij onze producten zowel aan consumenten als bedrijven. Om extra meerwaarde te bieden aan onze locatie zijn er servicepunten van oa. DHL en UPS gevestigd. Sinds de opening van onze kringloopwinkel in 2009, ligt de focus steeds meer op vintage en brocante goederen. Doordat we belang hechten aan het creëren van unieke sfeeropstellingen in de winkel, weet Kringloop Ridderkerk inspiratie te bieden aan al haar klanten. Met deze sfeeropstellingen vertellen wij de verhalen achter de producten en kunnen we producten samenbrengen. Het delen van deze geschiedenis is uniek ten opzichte van andere kringloop-, en tweedehands winkels.

Daarnaast voldoen wij aan de milieucriteria en zetten wij ons actief in voor het recyclen van producten. Hiervoor werken wij samen met lokale partijen en Anbi stichtingen door geheel Nederland. Producten krijgen een nieuw leven en worden op deze manier eerder aangeschaft door onze klanten.

Missie

Nieuw leven geven aan goederen met een historie, door het delen van onze kennis en goederen op verschillende manieren en locaties te promoten.

Merkwaarden & meerwaarde

Kennisdeling, recycling, eenvoud & gemak.

Joomla SEO powered by JoomSEF